Sunday, March 29, 2009

Kepimpinan Umno : Kemenangan ' Pakej Ransangan Rasuah'?

Barisan kepimpinan Umno yang diterajui Presiden yang baru, Dato' Seri Mohd Najib Tun Razak didakwa sebagai kemenangan 'Pakej Ransangan Rasuah'
"Ini bukan 'Pakej Ransangan Ekonomi', tetapi ini Pakej Ransangan Rasuah, kerana dikepalai oleh orang yang tidak dibersihkan dakwaan rasuah,"

Saya mengucapkan tahniah kepada seluruh barisan kepimpinan yang menang memandangkan katanya semuanya hampir mewakili kumpulan yang sama.

Walaupun katanya ada dikalangan mereka yang dipilih hingga kini dilihat bersih imejnya, namun tidak dinafikan mereka juga akan menerima persepsi 'rasuah' kerana berada dalam satu kapal yang sama.

Mengulas pemilihan Tan Sri Muhyiddin Yassin selaku Timbalan Presiden, saya ingin menyatakan bekas Menteri Besar Johor itu juga tidak lepas dari persepsi dakwaan rasuah.

Ini kerana sehingga kini Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) masih tidak menyiasat dakwaan Muhyiddin ada mengupah ejen dalam pemilihan Umno yang dinyatakan ahli Parlimen Machang, Siafuddin Nasution di Parlimen sebelum ini.

"SPRM masih tidak membersihkan dakwaan itu, jauh sekali untuk menyiasat.Ini membuatkan persepsi rakyat semakin buruk kepada kepimpinan yang terpilih hari ini, dan mereka akan menggangotai kepimpinan kerajaan selepas ini,"

Selain itu beberapa ketua yang dipilih di peringkat sayap pula tidak terlepas dari kaitan dengan rasuah seperti Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin.

Ini katanya melengkapkan apa yang disebut sebagai 'Barisan Pekej Ransangan Rasuah'

3 comments:

nasirr61 said...

Saya setuju 100%

Anonymous said...

rasuah ada mana2 la.. malaysia, singapore, hk, siam..

Anonymous said...

Salam,

Stimulus package yang dibentangkan oleh DSNTAR hanyalah gimik untuk menghadapi pilihanraya (2 bukit 1 batang).
Tiada impak serta-merta yang berlaku pada ekonomi negara, kesannya masih tiada, pengangguran masih tinggi,jenayah masih menjadi-jadi.
Pakej rangsangan amende? rasuah la kot.

TALKIN BUAT UMNO